Akce roku 2016

Promítání o staré a mladé Litomyšli

Ve středu 30. listopadu proběhlo promítání s panem Wagnerem … o staré a mladé Litomyšli.

 

 

 

 

 

 


1. andělská adventní neděle

Zámecké návrší – 1. adventní neděle – Rettigovka. Není to krásné spojení:-)
Mohli jsme vám naimg_7079_1bídnout zase nějaké ty dobrůtky od nás a komu se nechce tento rok do pečení, tak si mohl u nás objednat výborné vánoční cukroví.
(To si můžete objednat ještě u nás v Rettigovce do 12. 12. 2016).

DOBROMILA OČIMA DĚTÍ ZE ZŠ LITOMYŠL, ZÁMECKÁ

Celkem bylo 76 hlasujících, za co moc děkujeme.
Dle hlasů našich hostů vyhrála P. Vašková.
Podle nezávislého odborníka na kresbu, Mgr. A. M. Jandy vyhrál Š. Stříteský.
Výhercům byla předána poukázka na 2 obědy v Rettigovce, ostatní děti obdržely Ovocňák.
Děkujeme za uskutečnění tohoto projektu ZŠ Zámecká, Litomyšl a jmenovitě, paní učitelce Chadimové.
Díky, Vaše Rettigovka


Raut – White Gallery – Osík

V sobotu 11. 6. probíhala v této galerii vernisáž. My jsme měli tu čest a mohli hosty občerstvit.

IMG_5575IMG_5598IMG_5584


Muzejní noc

První červnová sobota patřila muzejní noci a my jsme vám tam mohli nabídnout zase něco dobrého a zároveň zdravého:-)

4_image2_image1_image_1

 

 

 

 


Gastronomické slavnosti M. D. Rettigové, kde byla
Rettigovka společně s Kruhem zdraví

Byla teplá, slunečná sobota a Smetanovo náměstí plné stánků se samou lahodnou chutí a vůní poctivého jídla, co víc si může labužník přát. Ochutnat se mohlo něco dobrého a zároveň i zdravého. Někdo při ochutnávání experimentoval, tak jako M. D. Rettigová při vaření, jiný se držel ve starých zvyklostech.

Špargl, chřest neboli hromový kořen podle Rettigové, byl hlavním tématem letošního roku.

Rettigovka ve spolupráci s Kruhem zdraví se těchto slavností účastnila a těšila se z přízně současných, ale i stávajících zákazníků.

IMG_538945

 

 

 

 


Chřestové rizoto

Od 16. 5. – 20. 5. 2016 jste mohli ochutnat Chřestové rizoto se smetanou, tato akce se konala v rámci Gastroslavností M. D. Rettigové.

image(2)

O chřestu více, aneb Co jste možná nevěděli

Český chřest se dodával na císařský dvůr ve Vídni, do Německa, do Říma. Jeho věhlas byl utlumen po dobu reálného socialismu, kvůli reputaci lahůdky pro bohaté. V 90. letech „znovu objevili“ možnost pěstování českého chřestu Holanďané, kteří světově patří k jeho největším konzumentům. Paradoxně to tak byli cizinci, kteří u nás obnovili pradávnou tradici, i když na domácí trh se náš vlastní nejlepší chřest nedostal – ve velkém se vyvážel do zahraničí, okdud k nám proudil naopak chřest jakostně horší.

V současné době zažíváme doslova renesanci věhlasu českého chřestu ve světě, většina naší produkce putuje na stoly gurmánů v Holandsku a Německu, které patří mezi největší světové konzumenty.

Pro chřest měl v minulosti slabost mj. Ludvík XIV., který měl na jeho pěstování zvláštní skleníky, v oblibě ho měla Sophie Lorenová, neobejde se bez něj žádná kuchařka těch nejlepších světových michelinských kuchařů od Gordona Ramseyho, Hestona Blumenthala, ale i Jamie Olivera. Ten nejlepší chřest nechybí na slavnostních tabulích státních recepcí v Bílém domě i v Kremlu. (www.ceskychrest.cz)


1. května byla Snídaně v trávě

12IMG_5232

„…snídani v trávě, teď právě prostřenou, loukou ráno vzbuzenou….“
Takovou parádu jsme měli dnes v zámeckém parku. Sluníčkové počasí bylo objednané, tak se mohlo podávat:-) Rettigovka pro Vás připravila mnoho dobrot, jako např. gulášovku, hlívovku a spoustu sladkých moučníků. Však kdo tam byl, ochutnal sám:-)
Díky za Vaši přízeň, Rettigovka


Probíhal u nás kurz, Upečte si svůj chleba

V sobotu 12. března probíhal kurz, Upečte si svůj chleba. Přijeli za námi pekaři ze spřátelené jídelny Kruh Zdraví Chrudim. Za co jim velice děkujeme:-) Ženy, které se kurzu účastnily, byly spokojené a my jsme rádi, že se přišly naučit něco nového:-)

2_image

A co se pekařky naučily:
– jak založit a uchovat kvásek
– jak připravit těsto na kváskový chléb
– a konečná fáze, upéct si vlastní chleba

 

 

 

 

 


Nový systém objednávání od 1. března!

Vážení zákazníci, už nějaký čas máte možnost si objednávat rozvoz/roznos obědů z Rettigovky. Děkujeme vám, že tuto naši službu (tak hojně) využíváte. Překvapili jste nás. A to moc hezky! Jsme rádi, že ve vašich kancelářích, prodejnách, provozovnách, ordinacích i domovech voní jídlo od nás.

A máme pro vás novinku! Pro vaši maximální spokojenost jsme se rozhodli dát hlavy dohromady a vymyslet lepší systém objednávání. Od nynějška si můžete své objednávky plánovat a objednávat přes internet na našich webových stránkách. Nebojte se, nebude to nic složitého a navíc – naši pracovníci vás rádi zasvětí do toho, jak systém využít efektivně a bez zmatků.

Ptáte se, proč ty novoty? Víte, že Rettigovka, je restaurace, kde pracují lidé s hendikepem. Našim kolegům se snažíme vytvořit prostředí, kde budou pracovat rádi, bez nervů a stresu z toho, že něco nezvládnou. A objednávkový systém, který jsme měli doteď, byl „prostě moc náročný“. Možná je to příliš tvrdě řečeno, ale ve snaze vyhovět všem (někdo objednává mailem, někdo telefonicky, někdo pošle papírek, někdo se zastaví osobně…) jsme toho našim kolegům s hendikepem naložili příliš a pak jsme dělali chyby. Jednou nedovezli polévku, jindy zapomněli zákusek.

Abychom vše zjednodušili – nám i vám – zavádíme nový objednávkový systém. Pro nás to znamená jednotný systém, pro vás to, že dostanete, co si objednáte. Věříme, že nás chápete a systém bude fungovat ke spokojenosti všech. Je nám jasné, že ne pro každého bude tento systém usnadnění. Proto jsme tu k dispozici a do systému vaši objednávku zadáme.

Jen ještě jedna věc – normální, lidská, počáteční – máme na vás prosbu. S novým systémem se teprve učíme pracovat. Možná ZPOČÁTKU uděláme pár chyb, všechno nebude jak si představujeme/představujete. Prosím, mějte s námi trpělivost a zachovejte nám přízeň. Slibujeme, že se vše budeme snažit zvládnout v co nejkratší době, abychom byli všichni spokojení.

Děkujeme za vaši přízeň a věřte, stále se pro vás zdokonalujeme:-)